12 dagen Viveiro
Blijf op de hoogte en volg Jacques en Marlene
23 Augustus 2012 | Spanje, Viveiro
Of te wel: van het ene probleem naar het volgende probleem.
Een aantal dagen is er volop contact geweest met West Yachting en de HanseYachts werf in Greifswald over hoe het boegschroef probleem op te lossen.
Uit “Goodwill” wordt erdoor de HansYachts werf een nieuwe boegschroef opgestuurd. Vooralsnog wil niemand de eindverantwoording dragen.
We hebben nieuwe buren gekregen: Roger en Helen uit Engeland.
Zaterdag 18 augustus zijn we Thomas gaan ophalen in Vigo en hebben we de stad Santiago de Compostela bezocht.
We hebben de baai met de dinghy verkend, gezwommen en `s avonds op de steiger gebarbecued.
De boegschroef komt maandagmiddag: vol verwachting klopt ons hart; het lijkt wel Sinterklaas.
Op dinsdagochtend bij hoog water de kant op voor een klus van 2 uren (dachten we).
Dat valt tegen: de nieuwe boegschroef heeft een afwijkende maat en na uren van wegslijpen en aanpassen moeten uiteindelijk de nieuwe onderdelen worden overgezet op de oude boegschroef. Hector (die ons hierbij assisteert) heeft er zijn handen vol aan. De boot kan dus niet terug in het water (geen water, niet kunnen koken, etc).
`s Avonds laat bekijkt Hector de accu’s. Deze zijn okè, maar er lekt ergens stroom.
Hector vertelt ons de volgende ochtend dat het lekken van de accu’s een ander probleem geeft:
de saildrive en zinkanodes zijn aangetast. De 220V omvormer blijkt de oorzaak te zijn.
In Porto laten we dit repareren.
Ondertussen blijkt dat de epoxy primer en de polyesterplamuur niet snel genoeg harden door het miezerige weer. Geen zon meer te zien! We blijven nog een nacht op de kant kamperen.
Donderdagochtend om 08.00 in het water en op naar A Coruna: 65 mijl.
Helaas : regen, mist en vervelende golven. Terug naar Viveiro waar we gaan wachten op beter weer. Vrijdag Thomas terug brengen naar Vigo.
Er is 1 voordeel: het is hier de komende dagen feest.
23 Augustus 2012 - 22:49
Ellen:
Hele mooie fotos,die touwfotos van wie zou marlene dat toch hebben!!!!!!! Jammer dat het allemaal zo moet lopen, maar jullie weten na regen komt zonneschijn. dikke kus ellen Op naar porto. -
23 Augustus 2012 - 23:31
Bart:
Fijn weer iets van jullie te horen en te zien. Op vesselfinder traceerde ik jullie al bij Hansweert.
Succes met de oplossingen voor het stroomprobleem ! Per saldo houden jullie het goed onder controle. Het hoort er ook een beetje bij.
Mooi daar in Noord Spanje. De Vuelta (ronde van Spanje) is ook in de regio. Geeft, naast jullie mooie foto's, ook een mooie indruk van de streek.
Met dit tempo zijn jullie op 4 oktober misschien wel in Lissabon.
Succes en groeten van Bart (& Josien) -
23 Augustus 2012 - 23:31
Bart:
Met dit tempo zijn jullie op 4 oktober misschien wel in Lissabon.
Succes en groeten van Bart (& Josien)