Gibraltar, Marbella en Malaga
Blijf op de hoogte en volg Jacques en Marlene
09 Mei 2013 | Spanje, Almerimar
De grensovergang ligt naast de Marina, met ernaast de luchthaven van Gibraltar.
Heel bizar dat je over de landingsbaan naar Gibraltar loopt. Bij aankomst/vertrek van de vliegtuigen gaan de slagbomen dicht.
In Gibraltar kan je taxfree shoppen, m.n. drank en sigaretten zijn er goedkoop. Het centrum is heel Engels met veel pubs en winkeltjes. Druk.......
Boven op de rots leeft een groep apen in een soort natuurreservaat. Het uitzicht vanaf de rots is prachtig: je kijkt naar de Costa del Sol, Marokko en de straat van Gibraltar.
In de Marina treffen we bekenden van Viveiro: Helen en Roger van de Crystal Seas, 's avonds laten zij ons Sotogrande zien en gaan we eten in de "polo club".
Naar Marbella, Marina de Bajadilla, 34 nm, wind van voren, dus weer op de motor. Voor het eerst aangemeerd op de Mediterrane way: met de kont naar achteren en een lijn aanpakken van de marineros. Deze lijn ligt vast in het water en is aangegroeid met allerlei viezigheid, dus handschoenen aan! De lijn wordt vastgezet op de voorkikker.
We zijn in de Mediterranee!!!!'
De volgende morgen komen Koos en Anke (zoon van tante Toos uit de Strijp) op de koffie; zij kamperen bij Cabo Pino.
Met de bus naar Ronda, een bijzonder stadje waarvan het oude en nieuwe gedeelte verbonden zijn met elkaar zijn door een hoge brug, de Cliff-Hanger van Andalusia, overbruggend een diepe kloof van 100 meter El Tajo. Het achterland van Marbella is prachtig met hoge bergen waarop urbanisaties gebouwd zijn. Groen. Ook aan de Costa del Sol staan alle bloemen in bloei.
Marbella heeft naast de stranden, luxe jachthavens (hebben wij niet gelegen, kunnen we niet betalen), massale hotels, uitgaansmogelijkheden, een leuk oud centrum.
Op naar Malaga, waar geen Marina is, dus wordt het Caleta de Velez. Een tocht van 40 nm, op de motor met mooi weer.
9 mei: Langs de kust van Nerja richting Almerimar, met een tussenstop in de Marina del Este, 17 nm, liggeld: 65€, moet toch kunnen voor een keertje??? Wel met internet en een fles wijn! De Ilja gaat door naar Almerimar.
10 mei: tocht naar Almerimar, swell, later neemt de wind toe bij Adra, en weer recht op de kop. Weersvoorspelling voor de komende dagen is wisselend. We blijven een paar dagen hier en gaan het achterland( Sierra Nevada) bezoeken. Liggeld nu 10 €, wat een verschil met gisteren.
We hebben ondertussen begrepen dat er geen wind of veel wind of wind recht op de kop staat. Zeilboot wordt motorboot...