Overwinterplek 2013-2014......Valencia
Blijf op de hoogte en volg Jacques en Marlene
28 Oktober 2013 | Spanje, Valencia
Na ongeveer 12 dagen in Denia te hebben doorgebracht, een plek waar het de moeite waard is om te overwinteren in een boot of huis en we in het voorjaar zeker terug komen, zijn we 20 oktober terug gevaren naar Valencia. Een aantal redenen om voor Valencia te kiezen: dichtbij een luchthaven, een mooie stad op afstand en goedkoop. Nadeel: het uitzicht vanuit de Marina (tweede maasvlakte) en voor de stad / boodschappen is het toch gauw 30 / 40 minuten fietsen ( goed voor je conditie) of de bus pakken.
We hebben een plek gehuurd van een Spaanse tandarts in de binnenhaven van Real Club Nautico en zijn zeer benieuwd hoe het bevalt. De Marina heeft mooi aangelegde tuinen, goede sportfaciliteiten o.a. een mooi buitenzwembad, tennisbanen en mogelijkheid tot fitness. Allemaal voor de "socios". Helaas zijn wij geen "socios". Er zijn hier nog een aantal overwinteraars, dus wat aanspraak.
En dan vaar je de haven binnen......m.n. in de buitenhaven een parkeerplaats voor boten in de winter.....maar wat voor boten.....mooi!!!!
In augustus hebben we hier Javier ontmoet, een man uit Cadiz, die op zijn boot woont aan ponton 28. Hij is druk bezig om zijn boot in goede staat te brengen en terug te varen naar Rota begin november. We brengen een bezoekje aan zijn boot en worden uitgenodigd voor "the best paella in town ever" .
We gaan op de fiets naar de Mercado Central in het centrum, een art-nouveau gebouw met veel azules. Er zijn 600 stalletjes in het gebouw; dus heel veel keus.
We ontdekken barrio del carmen, de oudste wijk van Valencia met het Centre del Carme, een oud klooster. Een van de 47 musea/ oude gebouwen van Valencia. Nog vele te gaan. In de expositieruimten hangt o.a. het werk van een Noorse schilder. Een aanrader: Calo Carratala. Tevens een expositie van prachtige zwart-wit foto's met reliëf.
In de middag nemen we een menu del dia in een van de kleine restaurantjes.
Wij gaan ons niet vervelen in Valencia.
Terwijl Nederland in de ban is van hevige herfststormen, maken wij nog een zeiltochtje langs de kust bij Valencia. Nog even genieten van de zon.
Op 30 oktober vliegen we naar Rotterdam. Terug naar de lange broeken, truien en jassen. Dat zal tegenvallen na 2 maanden van gemiddeld 25 graden, zon, buiten leven en geen regen.
28 Oktober 2013 - 21:32
Ineke En Bert Blankers:
Ziet er allemaal goed uit. Goeie terugreis gewenst. -
28 Oktober 2013 - 21:53
Riet:
Ziet er zeker goed,uit krijg heimwee naar Spanje wil er altijd nog weer naar toe na zoveel jaren.
Wil nog een keer naar Cadiz maar wie weet.
Het is hier regen en wind dus goed aankleden.
Goeie reis naar huis en tot ziens op het B.b.pad
Leen en Riet -
22 December 2013 - 21:26
Bart:
Per saldo een prachtig reisverslag van ruim een jaar. Niet alleen prachtig fotowerk met teksten en verhalen. Het was ook een voorrecht om met jullie mee te mogen leven.
Hopelijk zien en spreken we jullie deze week nog. Inderdaad met lange broek, trui en jas.
Groeten van Bart en Josien