Ibiza uno, juni 2014
Blijf op de hoogte en volg Jacques en Marlene
08 Juni 2014 | Spanje, Ibiza
Bij vertrek uit Denia donkere luchten, regen en toch wel een aardige zeegang (swell) Weinig wind of recht van voren.
Op anker in Cala Bassa, waar de faciliteiten op het strand erg uitgebreid zijn: Taittinger lounge, Coronita beach bar, sushi, Estrella Damm Area, restaurant, massage en div. watersportmogelijkheden. Wij drinken een glas Cava, gekocht bij de Lidl.
Door naar Cala San Miquel; windvlagen en swell. De dinghy wordt opgepompt en natuurlijk uitgeprobeerd door M&S. Lekker barbecuen in het zonnetje.
Er staat ook in de Cala een aardig windje, maar gelukkig hebben we een mooring kunnen oppikken en slapen hierdoor prima.
Laatste dag voor M&S; we gaan naar de marina in Sant Antonio, omdat er veel wind voorspeld wordt en het is prettig voor M&S om droog in het vliegtuig te kunnen stappen (en niet nat van het opspetterende water van de dinghy).
' s Avonds naar Cafe del Mar voor de zonsondergang; helaas bewolkt, ondanks dat toch mooi om te zien. De biertjes en cocktails smaken prima. Wel prijzig!!
De andere dag blijft de wind nog een aantal uren weg, maar dan is het raak...... 40 kn.
Zelfs in de marina is het flink klotsen, in de baai slaan er boten van hun anker.
De was is nog nooit zo snel gedroogd.
Na een paar dagen gaan we terug naar Cala Bassa tot daar flinke swell binnen komt en we verkassen naar een andere baai.
Door de steeds wisselende windrichtingen is het lastig om een cala te vinden waar je een aantal dagen kan blijven liggen. We kiezen ervoor om voorlopig in de buurt van Sant Antonio te blijven.
Bij het ankeren is het belangrijk om een goede zandplek te vinden. De grond is vooral begroeid met Posidonia Oceanica, een beschermde waterplant hier op Ibiza. Onverstandig om je anker erin uit te gooien i.v.m. het niet pakken van het anker. Gevolg krabben/ slippen/ los slaan van het anker bij wind.
Helaas zijn alle boten op zoek naar de weinige stukjes zandgrond en in sommige cala 's
beperkt aanwezig, dus komt het wel eens voor dat een boot opeens op een andere plek ligt.
De zonsondergang is hier prachtig en iedere avond weer bijzonder om te zien hoe de wolken zich ontwikkelen, m.n. bij Cafe del Mar, Mambo en Savannah (loungebars) zijn er veel toeschouwers.
Ibiza is een groen, heuvelachtig eiland. Bekend om zijn "extravagante feesten", hippies, luxe jachten en uitgaan. Maar ook om de prachtige baaien, warme kleuren, rust en relaxe sfeer. Op de juiste locatie zeker de moeite waard.
We gaan een aantal dagen de marina in waar zaterdag 7 juni Leslie en Yorick aan boord komen. Volgens spaansnieuws.com is er een hittegolf te verwachten, de wind draait naar het oosten. Op naar Formentera.
We zijn benieuwd.
08 Juni 2014 - 22:37
Lilian Wijnen:
Hoi Jacques en Marlene
ik volg met veel plezier jullie reisverslagen. Klinkt allemaal fantastisch en avontuurlijk. Jammer dat wij niet zeilen:)
Nog 6 weken dan hebben wij ook weer vakantie en gaan we weer 3 weken naar de Cote d'Azur. Daar heb je ook prachtige jachthavens.....
Als jullie weer in "de Hoek" zijn, moeten we eens afspreken.
Veel plezier nog.
Groetjes Lilian