Waar te overwinteren.....
Blijf op de hoogte en volg Jacques en Marlene
13 Oktober 2013 | Spanje, Denia
Er zijn 3 Marina's. Wij liggen in El Portet. We informeren naar de huurprijs voor 6 maanden. Die hebben ze niet, wel een jaarplaats a €14.000. Indien je in een keer betaalt krijg je 50 % korting. Er gelden in de Spaanse haven allerlei belastingen, ook nog verschillend per haven/ stad. Bij een langer verblijf moet je deze tax gaan betalen en komt dus nog bovenop de huurprijs. Het is onduidelijk wat nu precies de regels zijn voor deze tax.
Denia is toch wat te duur voor ons. Jammer,want het bevalt hier prima en Denia ligt gunstig voor tochten naar Alicante, Ibiza en Valencia.
Bij terugkomst van het strand blijkt dat we buren hebben gekregen, een Hanse 385 Twistler. De buurman is druk bezig om fenders op te hangen tussen de boten.
De volgende dag, na vertrek uit Denia, blijkt dat er 2 krassen op de boot zitten. Thanks Twistler. Wel weg te poetsen, maar toch....
Op naar Altea, waar in het weekend de feesten zijn van "Moros y Cristianos" Een feest ter herdenking van de 700 jaar bezetting van Spanje door de Moren en de herovering door de christenen. Er zijn optochten, gevechten tussen de moren en de christenen en
s'avonds er is een processie. Overdag een knallend (daar mee bedoel ik het geluid) vuurwerk (de grond en je lichaam trillen van de knallen) en in de nacht een prachtig vuurwerk begeleidt door muziek.
Ondertussen denken we na over de overwinterplaats: we willen deze winter langer thuis zijn, maar als het weer begint te kriebelen terug naar de boot en de zon.
Opties zijn o.a. Almerimar, Valencia en Lagos.
We fietsen met de bemanning van de Svalin en de Tartaan naar Benidorm (32 graden!) en genieten terug in Altea van de bitterballen bij een Nederlands eettentje "De Badmuts" (hoe verzin je zo’n naam?).
Door naar Alicante, helaas is de haven vol i.v.m. een regatta. We gaan mee met de Svalin en de Tartaan richting Santa Pola. Het grootzeil gaat er uit en sinds weken zeilen we weer met volledig zeil.Jacques geniet.
In Santa Pola blijven we een aantal dagen. Eten gezellig sardientjes en garnalen op de Tartaan, bezoeken Torreveija, fietsen langs het strand om naar de kitesurfers te kijken die in de namiddag bij meer wind in grote getale naar het strand komen. De temperatuur blijft goed. We oriënteren ons verder op de winterplek en bekijken de Marina's in de omgeving. Santa Pola is de plek waar we moeten beslissen welke richting we uit gaan voor de winter.
We besluiten om naar Almerimar te gaan om daar de boot achter te laten en in november en december thuis te verblijven.
Eerste stop: San Pedro del Pinatar, 26 mijl. Een haven voor Mar Menor, een groot binnenmeer bij Murcia. Ook hier zijn heel veel zoutwatermeren met grijze en licht roze flamingo's en is de zoutwinning erg belangrijk. Het water schijnt ook goed te zijn voor je botten: de plaatselijke bevolking smeert zich in met de modder en blijft uren in het water zitten. Er loopt een mooie fietsroute langs de zoutwatermeren en het strand.
De volgende ochtend word ik wakker met het gevoel dat dit niet de juiste beslissing is. Ondanks dat de weersvoorspelling voor Almerimar goed is, gaan we terug naar Santa Pola waar Jacques een duiksetje koopt en wachten de goede zeildagen af om koers te zetten naar Valencia. Een goede beslissing? Dat moet nog blijken. We ontmoeten er Dick en Laura Ouwenhand, die hun boot Lucky Bird in Alicante hebben liggen, een gezellig samenzijn.
Via Alicante, waar we een paar dagen blijven, een heel leuke levendige plaats met een mooi uitzicht op de berg, door naar Altea.
Na een wasdag in Altea varen we op 8 oktober Denia weer binnen, waar we gaan genieten van de mooie omgeving en het weer. De nodige klusjes : o.a. het maken van nieuwe landvasten met dempers, poetsen, etc, worden gedaan.
De laatste tijd hebben we een slechte internet verbinding gehad. Vandaar nu vanuit Denia deze updates.
13 Oktober 2013 - 13:13
Ineke En Bert Blankers:
ziet er allemaal goed uit, al met al en heel avontuur, maar we begrijpen dat jullie je goed vermaken, een goede zaak natuurlijk. wellicht kunnen we de komende maanden een keertje bijpraten op het B. Boxmanpad. Dus tot zoiens en gezond weer in de Hoek arriveren.