Almerimar - Alicante - Reisverslag uit Alicante, Spanje van Jacques en Marlene Kooi - WaarBenJij.nu Almerimar - Alicante - Reisverslag uit Alicante, Spanje van Jacques en Marlene Kooi - WaarBenJij.nu

Almerimar - Alicante

Blijf op de hoogte en volg Jacques en Marlene

28 Mei 2013 | Spanje, Alicante

Almerimar is een net als Lagos een overwinterhaven voor zeilers, het tarief is er aanzienlijk lager als in Lagos. De faciliteiten zijn dan ook wat minder luxe.Wij betaalden nu € 14 per nacht, het goedkoopste tot nu. De haven ligt in een urbanisatie, met veel leegstand van de omliggende appartementen, hotels en golfbanen. Mooie stranden en een natuurgebied.
Het achterland is prachtig, m.n. de Sierra Nevada. De sneeuwtoppen konden we al zien vanaf het water. Dus een autootje gehuurd en op pad. Een tocht door Las Alpujarras, de zuidelijke uitlopers van de Sierra Nevada. Het echte sneeuw/skigebied is wat verder weg.
Via haarspeldbochten de heuvels op met afgronden en dreigend uitziende bergen. Witte dorpjes, m.n. Bubion en Capileira waar de hoogste toppen van de Sierra achter liggen. Helaas was het bewolkt, dus minder uitzicht op de sneeuw. Trevelez staat bekend om de jamon serrano, even een stop om jamon te kopen.
Ten noordoosten van Almeria liggen bijzondere bergen, kaal met veel rotspartijen en cactussen. In deze omgeving zijn een aantal bekende westerns opgenomen. Deze filmsets kunnen worden bezocht, helaas met een entreeprijs van 17,95€, p.p. Dus niet!
De streek bij Almeria staat tevens bekend om zijn kassenbouw. Ongelooflijk, het Westland is er niets bij.Export van tomaten, paprika, etc.
Er komt een slechter weerfront aan, we maken gebruik van het weergat om naar Garrucha te varen, weg in regen en onweer. Gaan we wel/ niet??? We gaan! Na Cabo Cata wordt het weer beter en kunnen we genieten van ook hier weer een mooie kustlijn.Om 19.30 maken we vast aan de steiger in Garrucha , 66 NM. Het begint het stevig te waaien, pal door de haveningang. Dat wordt een nachtje hobbelen.
Voorspelling voor de zee van Alboran, berucht voor zware stormen, windkracht 7/8.
We blijven nog even liggen. De wind komt regelmatig stevig tussen de bergen door. Extra lijnen en ook de 2 mooringlijnen worden erbij gezet.
In de tocht naar Garrucha is de telefoon van Jacques nat geworden en werkt niet meer. Heel vervelend, want de telefoon is erg belangrijk voor Jaques. Op zoek naar een telefoonshop. Bij een klein Pakistaans winkeltje wordt de telefoon nagekeken......???? Je moet toch wat. Helaas niet meer te repareren; we zijn blij dat we de Ipad en mijn telefoon als back-up hebben.
Naast Garrucha ligt het bergdorpje Mojacar. Met de bus ernaar toe. We hebben ondertussen heel wat dorpjes gezien en raken al gewend aan smalle straatjes, de vele bloemen( heel veel bougainville) kleine winkeltjes en mooie uitzichten.
Er liggen 2 bulkcarriers naast de Marina. Mooi gezicht hoe de schepen volgeladen met zand met behulp van sleepboten weer weg varen.Onze boot is wel gezandstraald en vuil. Het waait het nog steeds stevig en liggen we te stampen op de golven aan de steiger, maar het zonnetje schijnt. We maken een lekker voorgerechtje en Jacques bakt " al wiebelend" een merluza(vis)
Na 5 nachten zetten we koers richting Cartagena, 47NM, we verlaten de provincie Andalucia, met een tussenstop in Aquilas.
Op 20 mei varen we om 14.00 Cartagena binnen waar we 's avonds gezellig borrelen met Edith en Henk, die verblijven op het golfresort La Tercia.
De volgende avond een belangrijk telefoontje van Thomas: hij is geslaagd. Wat een kei, he!
We bezoeken met Edith en Henk de stad Murcia waar de prachtige Catedral de Santa Maria staat, bekend om zijn mengeling van stijlen. 's Avonds gaan we naar een concert van Beethoven in het auditorium bij de jachthaven. Een mooie dag!
In Cartagena is een grootte marinahaven en zijn er diverse musea's die terugverwijzen naar de geschiedenis van de stad:o.a. het museo refugio dela, de barrio de foro romano en teatromano de cartagena.
Na zoveel cultuur gaan we door richting Alicanta.We stoppen in Mar Menor, 30 NM, en ja, we hebben kunnen zeilen. Bij Mar Menor is een groot binnenmeer, waar we op anker willen, maar door toenemende wind toch maar de Marina in. We genieten van het zonnetje en een fles wijn van de Lidl, kijkend naar de dure boten om ons heen.
Op naar Torrevieja, daarna Santa Pola (Alicante) waar Mark en Suzanne donderdagavond 30 mei aan boord komen voor 4 dagen zon en zeilen.
Jacques zijn telefoon werkt weer( de wonderen zijn de wereld nog niet uit ), we zijn ook weer bereikbaar via zijn mobiel!